Foundation: problemen en oplossingen

Geplaatst door
Foundation is de basis van je make-up. Een goede foundation kan je gezicht een mooie en egale teint geven, maar helaas kan er ook heel wat mis gaan. Ik denk dat iedere vrouw wel eens een te lichte of te donkere foundation heeft aangebracht. Hieronder heb ik de meest voorkomende problemen én oplossingen voor jullie verzameld. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder.

De foundation pakt niet meer.

Je zweert bij een foundation en maandenlang, misschien zelfs jaren, gaat het goed. Maar dan opeens ‘pakt’ de foundation niet meer. Het lijkt wel of je huid niet meer wil. De oplossing is: een goede, milde scrub en een voedend masker. Lukt het je dan nog niet om de foundation mooi egaal aan te brengen, dan is het tijd om over te stappen op een ander product. 
 
De foundation dekt niet goed.
 
Onze huid is voortdurend aan veranderingen onderhevig. Soms is de huid onrustig en vertoont deze puistjes of meer vlekjes dan gewoonlijk. Dan kan het gebeuren dat de foundation niet meer goed dekt. Wat je in dergelijke gevallen niet moet doen is een dikke laag foundation gebruiken. Op die manier ga je puistjes nog meer accentueren. Puistjes werk je het best weg met een camouflagestick die je alleen voor de puistjes gebruikt en dus zeer plaatselijk aanbrengt.
 
De foundation maakt grove poriën zichtbaar.
Met het verstrijken van de jaren worden de poriën van de huid helaas vaak grover en groter. Een dekkende foundation kan de poriën accentueren. Je kunt de poriën het best camoufleren door een pore minimizer te gebruiken vooraleer je foundation aanbrengt. Een pore minimizer dekt de poriën als het ware af met een dun filmpje en vormt een ideale basis voor je dagelijkse foundation.
 
De foundation is te licht.
We hebben niet altijd dezelfde tint. Zo hoeven we ons maar even in de zon te zitten en we kleuren al bij. Onze gebruikelijke foundation is opeens te licht. In dit geval kun je je wangen, de zijkanten van je voorhoofd en het puntje van je neus en kin aanzetten met een bronzing powder. Hierdoor krijg je direct je gezonde kleurtje terug.
 
De foundation is te donker.
Is je foundation te donker, dan kun je dit verhelpen door een kleurloze poeder over de foundation aan te brengen. Heb je die niet in huis, dep dan voorzichtig wat talkpoeder over je foundation.
De foundation vlekt.
Een foundation aanbrengen is niet altijd even makkelijk. Om vlekken te voorkomen, kun je het beste – voordat je de foundation aanbrengt – een dagcrème op je gezicht aanbrengen. Laat deze een paar minuutjes intrekken en breng nadien je foundation aan. Ook kun je in je hand een beetje foundation met dagcrème mengen. Je hebt dan als het ware een gekleurde dagcrème. Let wel: de kleur zal minder intens zijn dan de pure foundation. Heb je geen dagcrème bij de hand, maak dan het sponsje van je foundation voorzichtig vochtig. De foundation zal beter over je huid glijden.
 
De foundation accentueert rimpels.
 
In dit geval gebruik je waarschijnlijk teveel foundation in de rimpelzones. Vooral vaste poeder foundations accentueren rimpels, terwijl vloeibare foundations de neiging hebben de lijntjes op te vullen, waardoor de foundation zich in de rimpels ophoopt en deze wederom accentueert. De oplossing: gebruik in gerimpelde zones (rond de ogen en de mond) zo min mogelijk foundation. Om de teint van je gezicht egaal te houden, kun je volstaan om het lichtjes aanstippen van deze zones met een sponsje met weinig make-up dat je met een paar druppeltjes water of lotion hebt bevochtigd.
 
Hebben jullie al één van bovenstaande problemen meegemaakt?
Zo ja, hebben jullie nog tips? Deel en inspireer!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

21 reacties

  1. Ik draag nog geen foundation, omdat ik vind dat het bij mij nog niet zo nodig is 🙂
    Maar ik zie wel eens vaker zo'n problemen voorbij komen en hoor ze ook wel eens. Als ik foundation ga dragen, ga ik deze tips wel eens gebruiken! 🙂

  2. Ik had van de week mijn foundation met bronzer en ik zag daarna dat het minstens een centimeter van mijn haargrens zat. Zag er niet uit haha! Snel opgelost met nog meer uitsmeren..

  3. Hele fijne en goede tips! Zelf gebruik ik eigenlijk heel weinig foundation, want vaak vind ik het niet mooi bij mezelf nadat ik het aangebracht heb en dan voel ik me er ook niet prettig bij. Na een poging om het toch weer eens te proberen gaat het er daarom ook vaak al gelijk weer af haha.

  4. heel goed en fijne tips voor de meiden die dit nog niet wisten ik heb nu het boek van thomas sebastian en die heeft ook zulke hele handige tips die goed uitgelegd staan in het boek! echt een heel leuk en leerzaam boek! liefs x

  5. Ik heb wel is gehad dat mijn foundation te licht werd door de zon. Mijn oplossing was zonder foundation de deur uitgaan het was hoog zomer en dan is het niet zo fijn om dat spul op je gezicht te hebben.

  6. Ik heb zo vaak te donkere foundation gehad! Ik heb een erg lichte huid en daarom zijn de meeste foundations die je bij de drogist kunt kopen helaas veel te donker 🙁 Gelukkig heb ik nu eindelijk BB Creams ontdekt die bij mij wel de goede kleur hebben, die bestel ik nu altijd online 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *