Hoeft een goede mascara (niet) veel te kosten?

Geplaatst door
Mascara: ik gebruik het iedere dag. Het maakt mijn wimpers langer, voller en zorgt voor een frisse blik. Ik mag dan foundation en oogschaduw dragen, zonder een vleugje mascara voel ik mij naakt. Toen ik laatst in het Kruidvat liep, was ik verbaasd over hoeveel mascara’s er nu eigenlijk al bestaan. Stel dat je pas vandaag met make-up zou beginnen, dan heb je toch totaal geen idee welke mascara je moet kiezen? Er zijn zoveel verschillende merken en borsteltjes… Bovendien zijn de prijzen ook zeer uiteenlopend. De ene mascara kost slechts enkele euro’s, de andere kost bijna twintig euro. Is de duurdere beter? Of hoeft een goede mascara niet veel te kosten? Daar wil ik het vandaag met jullie over hebben!
 

Ik moet zeggen dat ik in mijn leven nog niet veel mascara’s heb uitgeprobeerd. Eenmaal ik een goede heb gevonden, dan hou ik het daar ook een tijdje bij. Vroeger gebruikte ik vaak de Volum’ Express Falsies van Maybelline en die vond ik prima. Sinds vorig jaar gebruik ik de I Love Extreme Crazy Volume mascara van Essence en ook die werkt goed voor mij. Het enige, maar niet onbelangrijke verschil is dat die van Maybelline bijna € 16 kost en die van Essence nog geen € 3. Waarom zou ik een duurdere mascara kopen als een goedkope mascara ook goed werkt? Ik zeg niet dat ik de mascara van Maybelline nooit meer zal kopen, maar op dit moment koop ik met die € 13 liever wat andere dingen. Alle kleine beetjes helpen in deze crisistijd!

Voor mij hoeft een goede mascara dus niet veel te kosten. Ik denk dat je gewoon wat moet uitzoeken welke (goedkope) mascara goed werkt voor jou. Ik weet dat niet iedereen even enthousiast is over bovenstaande mascara van Essence, maar dat hoeft ook niet. Er zijn nog genoeg budgetmerken die mascara’s in hun assortiment hebben, denk maar aan Catrice en NYC.  
 
Nu is het aan jou! 

 

 Wat is jouw favoriete mascara en hoeveel kost hij?

 

En hoeft een goede mascara veel te kosten of is een goedkope versie ook oké?
Veel liefs,
Vanessa xxx

36 reacties

 1. Ik vind de volume mascara van essence heel fijn, vroeger gebruikte ik ook altijd duurdere mascara's. Maar toen ik ontdekte dat de budget mascara's ook hun werk doen. :))

 2. Ik gebruik momenteel een mascara van Révlon, iets van een 10 euro. Deze vind ik echt super fijn. Ik hoor ook vaak goede dingen over de mascara van essence, maar omdat ik zo tevreden ben over de mascara die ik nu heb, zal ik deze waarschijnlijk weer kopen.

 3. Mijn mascara kost iets van 13,-, maar ik koop ze eigenlijk altijd tijdens acties, zoals 1+1 gratis of -50%. Daar let ik wel op. Alle beetjes helpen, toch? Ik gebruik altijd Masterpiece Max mascara van Max Factor, al jaren, ben ik erg tevreden over!

 4. Die van Essence probeerde ik zelf ook, maar vind ik persoonlijk minder… Ik heb er nu eentje in gebruik van Etos huismerk (nog geen 4 euro) en vind die echt fantastisch fijn! Verder ook goede ervaring met de mascara's van NYC! Moet eerlijk zeggen dat ik niet echt overtuigd ben van duurdere mascara's, er zijn echt veel goede budget varianten en geef dan liever iets meer geld uit aan een product waar je langer mee kan (bv een blush of een palette) Liefs!

 5. Ik vind het vaak niet veel uitmaken, op dit moment gebruik ik de mascara van Elf voor maar 1 euro en die bevalt prima, misschien moet ik wat meer laagjes aanbrengen en duurt het dus wat langer, maar je ziet het wel!

 6. Ik heb eens een mascara gehad van Chanel en die vond ik echt verschrikkelijk. Ik koop steeds weer een andere omdat ik de perfecte nog steeds niet heb gevonden. Ik gebruik nu een waterproof mascara van Essence en die doet het prima.

 7. Ik gebruik de NYC Big Bold Curl mascara voor mijn bovenste wimpers en de Showtime van NYC voor mijn onderste wimpers. De eerste is €3,99 en de tweede €1,99, behoorlijk budget dus! Ik vind dat een goede mascara niet veel hoeft te kosten. Ik heb ook eentje van Dior gehad, maar die van NYC is net zo goed!

 8. Ik denk dat of je een mascara fijn vind heel erg afhankelijk is van het soort wimpers dat je hebt. Zelf heb ik vrij lange wimpers met al wat krul van zichzelf, maar ze zijn wel superlicht, waardoor ik dus een hele zwarte mascara wil. Echte wonderen zoals tien keer langere en vollere wimpers verwacht ik niet van een mascara; ik denk dat ze vooral je eigen wimpers op een mooie manier moeten benadrukken. Ik gebruik graag de Get Big Lashes van Essence, zeker ook vanwege de prijs, maar mijn BE Creative mascara vind ik ook erg fijn 🙂

 9. Een mascara hoeft inderdaad niet veel te kosten. Ligt er denk ik een beetje aan 🙂 Ik heb duurdere (tussen de 6-10 euro) maar ook hele goedkope gehad (1-3 euro). En nu gebruik ik er 1 van catrice en die is erg fijn!

 10. Mijn favoriete mascara is van Rimmel Londen en kost 10 of 11 euro geloof ik.
  Ik heb ook duurdere mascara's van bobbi brown, benefit en smashbox en die kunnen daar echt niet aan tippen!

 11. Ik vind dat je helemaal gelijk hebt! 🙂 Ik heb er momenteel één van catrice die ook prima zijn werk doet! Momenteel ben ik een staal van Chanel aan het testen en ik moet zeggen dat deze ook wel prima werkt maar besteed liever mijn geld aan andere dingen 🙂

 12. Ik vind ook dat mascara's niet veel hoeven te kosten. Mascara's van Catrice vind ik net zo fijn. Ik vind de Maybelline clump defy wel erg fijn maar die haal ik meestal in de actie.

 13. Ik moet zelf vaak wel een duurdere mascara kiezen vanwege de bestandsdelen. Ik reageer op vele mascara heftig en dat zijn vaak de goedkopere. De wat duurdere zijn weer wat allergie vriendelijker en makkelijker voor mij om te gebruiken zonder meteen pijn te hebben.

 14. Ik vind inderdaad ook dat een goede mascara helemaal niet veel hoeft te kosten. Ik gebruik nu zelf gewoon eentje van de Action voor een euro. Zelfs daar kan je mij blij mee maken.

 15. Mijn mascara's komen meestal uit het tussenbudget…Zoals Maybelinne, maar nu heb ik er een heel goede in een Deautybox van Clinique gekregen en ben ik helemaal fan van de High Impact van Clinique en denk ik eraan deze fullsize te kopen wanneer mijn andere opzijn.

 16. wauw wat een reactie's hihi! ik heb een goede van miss sporty het is een hele gele dunne mascara en het borsteltje loopt iets krommer het is een zeer budget mascara die prachtig resultaat levert! liefs x

 17. incredibal mascara van miss sporty is geweldig en de mascara's van MUA zijn ook heel fijn en allemaal low budget!! laat ik het maar niet hebben over mijn dure smaak, maar het maakt mij niets uit ik gebruik alles door elkaar en het doet er vaak niet zoveel toe of het goedkoop of duur is dure mascara kan ook heel slecht zijn en niet werken.

 18. Vroeger droeg ik alleen maar mascara van Rimmel.
  Nu heb ik mascara's van Essence en Catrice. Op dit moment is mijn lievelings mascara van Catrice.
  Hij kost minder dan € 5,00 en ik vind het een heerlijke mascara.
  Heel leuk artikel meis 🙂
  liefs x

 19. Ik ben het met je eens!
  Voor mij hoeft een mascara ook niet veel te kosten 😉 er zijn genoeg goede budget mascara's verkrijgbaar.
  Ik heb in het verleden wel een duurdere mascara gebruikt maar het wisselt erg bij mij 😉

  Bedankt voor dit leuke artikel!
  groetjes,
  Julia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *