Er mooi uitzien zonder make-up

Geplaatst door
Eergisteren schreef ik een artikel over hoe make-up ons mooier kan maken. Natuurlijk gebruikt niet iedere vrouw (evenveel) make-up en daarom vertel ik jullie vandaag hoe je er ook mooi kan uitzien zonder foundation, blush en mascara. Hieronder mijn tips!
 
Huid
 
Als je er zonder make-up goed wilt uitzien, dan is een goed verzorgde huid één van de belangrijkste zaken. Zorg dat je huid goed schoon is. Scrub je huid regelmatig, maar niet vaker dan twee keer per week, zodat dode huidcellen verwijderd zijn en je huid er fris en stralend uit ziet. Naast scrubben is hydrateren belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je huid er droog of schraal uitziet. Verzorg je huid met een goede hydraterende dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor) van minstens 15, zodat je huid soepel blijft.
Wenkbrauwen
 
Je wenkbrauwen zijn belangrijker dan je denkt. Zeker als je geen make-up draagt zal de aandacht eerder naar de wenkbrauwen gaan. Epileer je wenkbrauwen en zorg dat ze een vorm hebben die bij je gezicht past. Vind je dit moeilijk? Maak dan een afspraak bij de schoonheidsspecialiste. Het is beter om je wenkbrauwen door een gespecialiseerd iemand te laten epileren, dan dat je zelf bv. teveel haartjes weghaalt. Dat is immers nog moeilijk te herstellen. 
 
Wimpers
 
Vooral mensen die van nature blond zijn, zijn hierbij in het nadeel omdat zij vaak lichte wimpers hebben. Je kunt in ieder geval je wimpers ’s avonds voor je gaat slapen behandelen met wat amandelolie of vaseline. Dit werkt als een conditioner voor je wimpers waardoor ze er mooi van gaan glanzen. Daarnaast kun je een wimperkruller gebruiken om je wimpers een subtiele lift te geven.
 
Voeding
 
Je voeding is erg belangrijk voor de conditie van je huid. Een gezonde levensstijl zorgt er voor dat je huid er fris en strak uit ziet en een goede kleur heeft in plaats van grauw en uitgezakt. En die goede huidskleur is natuurlijk extra van belang als je geen make-up en blush draagt. Bovendien is een gezonde voeding één van de factoren die kunnen zorgen dat je geen donkere kringen of wallen onder je ogen krijgt. Zet daarom extra veel groenten en fruit op je boodschappenlijstje, drink minstens 1,5 liter water per dag en beweeg voldoende. 
 
Slaap
Voldoende slaap is erg belangrijk voor het lichaam. Tijdens de slaap regenereert het lichaam zich, breekt het afvalstoffen af en vernieuwd de cellen. Daarom wordt het ook wel schoonheidsslaap genoemd. Juist als je slecht geslapen hebt of moe bent kan make-up je helpen om de vermoeidheidsverschijnselen te verdoezelen. Als je geen make-up wilt gebruiken helpt het dus behoorlijk als je er uitgerust en uitgeslapen uitziet. 
 
Haar
 
Om er onopgemaakt toch verzorgd uit te zien is het belangrijk dat je haar er goed uit ziet. Was het regelmatig zodat je haar er fris en schoon uit ziet. Daarnaast kan het leuk zijn om te experimenteren. Laat het niet iedere dag los, maar ga ook eens voor een staartje of knot. Krul het als je van nature steil haar hebt en omgekeerd. Ook kun je af en toe een bezoekje brengen aan de kapper voor een nieuw en trendy kapsel.  
 
Kleurtje
 
Als je een kleurtje hebt, zie je er vaak beter uit. In de zomer is dat natuurlijk makkelijker. Een goed alternatief in de winter is een getinte dagcrème. 
 
Gelukkig zijn
 
Mijn laatste, maar niet onbelangrijke tip: probeer gelukkig te zijn! Gelukkige mensen zijn van binnenuit mooi en stralen dit ook uit. Men zegt niet voor niets dat verliefde en zwangere vrouwen er geweldig en stralend uitzien. Probeer stress, ruzie en verdriet zoveel mogelijk te vermijden. Lach veel en ontspan regelmatig want dit houdt je jong. Er bestaat immers geen beter anti-aging-product dan geluk!
 
 
Ben jij iemand die wél of (bijna) geen make-up draagt?
En besteed jij hierdoor meer of minder aandacht aan je 
huid, haar en wenkbrauwen? 

Veel liefs,
Vanessa xxx

28 reacties

 1. Hele handige tips! En ik ga ik het weekend eigenlijk wel vaak zonder make-up uit te deur. Enkel in de week moet ik het wel dragen voor mijn richting doe ik studeer (schoonheidsverzorging)

 2. Handige tips, ik vind het altijd erg fijn om mijn make-up er af te halen en mijn gezicht lekker fijn te reinigen. Ik draag wel make-up, vanwege mijn werk. Maar op een vrije dag hou ik een make-up loos dagje.

 3. Handige tips! Ik draag weinig make up. Zorg er daarom dus voor dat me wenkbrauwen er goed uitzien. Mascara draag ik wel of wimper extensions, heel handig. Met me haar ben ik veelzijdig.

 4. Leuk artikel! Ik draag bijna elke dag make-up, behalve als ik echt de hele dag nergens heen hoef, dan gun ik mijn huid een dagje rust en neem ik ook vaak een maskertje 🙂

 5. Leuk artikel! Ik krijg gelijk zin om hier meer m'n best voor te doen. 🙂
  Alleen dit vind ik een beetje tegenstrijdig: Gebruik SPF in je creme, en vervolgens: "Ook kun je een paar keer onder de zonnebank gaan om dat witte kleurtje weg te werken.". Dan heeft die creme toch helemaal geen zin?
  En ook dat je 1,5 liter water moet drinken is allang achterhaald. Bovendien zit in je voeding ook vocht.

 6. Leuke tips, wenkbrauwen bijhouden vind ik zeker heel belangrijk maar daarnaast ook goed opletten wat je eet en drinkt. Als je slechte dingen eet kan je huid daar onder lijden. Leuk artikel!

 7. Wenkbrauwen zijn inderdaad belangrijk. Helaas niet zo simpel vind ik zelf, enkele dagen na een bezoek aan de schoonheidsspecialiste vind ik het al moeilijk om precies de juiste haartjes uit te trekken :s Altijd bang om op de foute plaatsen te epileren!

 8. Hele handige tips! Ik draag zelf niet dagelijks make-up doordat mijn huid en vooral ook mijn ogen er niet goed tegen kunnen. Ik denk dat ik daardoor ook wel meer aandacht besteed aan mijn huid, haar en wenkbrauwen zodat het er toch allemaal goed uitziet.

 9. leuk! voeding, lifestyle, slaap en gelukkig zijn vind ik wel het belangrijkst 🙂 voor alles in het leven! verder ben ik niet zo van de wenkbrauwen epileren en weiger ik een wimperkruller te gebruiken, dat is niet goed voor die fragiele mooie haartjes op je oogleden. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *