Rome: ideaal voor een citytrip in de herfst

Geplaatst door
Rome is een heerlijke stad voor een lang weekendje weg. Je kijkt er je ogen uit als je door de straten wandelt. De stad staat vol met bouwwerken die herinneren aan de bewogen geschiedenis van Rome. Bovendien kun je volgens de reiservaringen van velen nergens beter shoppen en uitgaan als in de eeuwige stad. Wat te doen in Rome?
 

Collosseum

Om te beginnen moet je iets zien van alles dat over is gebleven uit de Romeinse tijd. Onder andere het Collosseum waar vroeger gladiatoren tegen elkaar en tegen leeuwen vochten. Verderop ligt het Forum Romanum, waar de regering van het Romeinse Rijk zetelde. Ook moet je de Engelenburcht zien. Deze was ooit gebouwd als mausoleum voor keizer Hadrianus maar later gingen de pausen er wonen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de stad. Midden in de stad ligt Vaticaanstad. Hier moet je even gaan kijken naar de Sint Pieterskerk en de Sixtijnse kapel met de wereldberoemde fresco’s van Michelangelo. 
 

Shoppen

 
Als je toch van plan bent om naar Rome te gaan kan je de Kalverstraat voorlopig beter laten voor wat het is. Topmerken als Prada, Gucci en Armani zijn in Rome niet alleen goedkoper, je hebt er ook veel meer keuze dan in Nederland. De exclusieve Via Frattina staat bekend om de excentrieke mode en etalages vol juwelen. Nog chiquer is de Via Borgongona, al honderden jaren een van de mooiste winkelstraten ter wereld, volgens veel vakantiebeoordelingen.
 
Restaurants en het nachtleven


Het gezelligste en drukste plein van Rome is de Piazza Navona. Ga ook naar de Piazza di Spagna met de beroemde Spaanse trappen. Op beide pleinen kun je heerlijk ijs eten. Zo snap je hoe het komt dat Italiaans ijs zo beroemd is. Overal kun je trouwens heerlijk eten, of dit nu in een duur restaurant of in een eenvoudige pizzeria is. In de wijken Trasvestere en Testaccio kun je de hele nacht doorfeesten. Testaccio is meer gericht op een jonger publiek.

Ben jij al eens in Rome geweest? En welke city wil jij nog graag bezoeken?
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

26 reacties

  1. Voor mijn werk ben ik diverse keren in Rome geweest. Ik vind het echt een geweldige stad! De hele sfeer daar is geweldig. Love, love, love it!

    PS Er is een winactie op mijn blog 😉

  2. Wat een goede tip! Ik had er eigenlijk nooit aan gedacht dat dit ideaal zou zijn voor de herfst, ik dacht altijd eerder voor de zomer!

    Keep on bloggin',
    Summer

  3. Rome lijkt me een prachtige stad, nog nooit geweest, staat hoog op mijn wishlist! Ik ben dit jaar ook pas voor het eerst in Italië geweest (oké, een paar jaar geleden nog een dagje in Venetië), maar ik vind het een heel fijn land! Wil zeker nog een keer naar Rome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *