Daarom vind ik de herfst leuk!

Geplaatst door
Jullie zullen het vast al gemerkt hebben: de herfst is in het land! Oké, officieel begint dit seizoen pas volgende week, maar daar hebben de weergoden duidelijk niet op gewacht. De temperaturen zijn flink gedaald, het is bewolkt en we krijgen de ene regenbui na de andere. Tijd om die zomerse jurkjes en zonnebrandcrèmes in te ruilen voor warmte truien en paraplu’s. Een beetje depri? Dat hoeft niet! De herfst kan best leuk zijn, ook al lijkt dat op het eerste zicht niet zo. Heb je al eens gedacht aan de gezellige avonden die je thuis zult doorbrengen? Kaarsjes, een fleece dekentje en warme chocolademelk, zijn dingen die in de herfst zo ontzettend leuk zijn! 
 

Ik moet toegeven dat de herfst ook niet mijn favoriete seizoen is. Ik heb er werkelijk een hekel aan om door de regen, wind en kou te moeten lopen. Bad hair days, kapotte paraplu’s en een rothumeur. Geef toe, wie zit daarop te wachten? Mijn houvast op zulke dagen is het moment dat ik ’s avonds terug naar huis mag gaan. Daar is het lekker warm en gezellig, terwijl het buiten echt herfstweer is. 
 
 
Eens ik thuis ben, trek ik comfortabele kleding aan. Moet ik niet meer weg? Dan trek ik mijn pyjama en badjas aan. Na het eten en andere huishoudelijke taken, ga ik naar de woonkamer en steek ik overal kaarsjes aan. Dan kruip ik in de zetel onder een warm fleece dekentje en bekijk ik mijn favoriete serie of lees ik een goed boek. Ondertussen smeek ik vriendlief of hij me een warme chocolademelk wil brengen (en misschien ook een lekker gebakje). Héérlijk vind ik dat! En nee, dan heb ik het niet alleen over dat gebakje.
 
Je hoeft heus niet de hele avond in de zetel te hangen. Ook een verwenmomentje in de badkamer kan heel leuk zijn wanneer het buiten regent en koud is. Zo neem ik geregeld een warm bad (inclusief badschuim) waar ik lekker lang blijf in liggen en verwen ik mezelf met heerlijke verzorgingsproducten. Een maskertje, nagels lakken… Ik vind het altijd leuk om te doen, maar in de herfst doet het toch nog iets meer deugd. 
 

Ja, in de herfst kan ik écht genieten van de gezellige avonden thuis. Oké, ik kan niet meer tot ’s avonds laat in de tuin zitten, een terrasje doen met vrienden of een heuse barbecue organiseren. Maar er komen wel andere leuke momenten in de plaats. En euh… Het is niet omdat het herfst is, dat je geen sociaal leven meer hebt. Je kunt altijd mensen uitnodigen voor een gezellig etentje. Samen wokken of chinees bestellen kan bijvoorbeeld heel fijn zijn én je hoeft er niet eens voor naar buiten!
 
Hou jij van de herfst? Zo ja, wat vind jij het leukste aan dit seizoen?


Veel liefs,

Vanessa xxx

41 reacties

 1. Leuk om te lezen. Ik vind ALLES leuk aan de herfst. Behalve als ik 's ochtends door de regen naar werk moet fietsen om daar vervolgens nog de hele dag met natte kleren te zitten (maar dat kan je natuurlijk ieder seizoen overkomen).

 2. Ik houd meer van de zomer omdat ik kou en regen echt drie keer niks vind maargoed als ik moet kiezen dan vind ik lekkere dikke kleding aan wel heerlijk!

 3. Nee ik vind de herfst echt verschrikkelijk, hoewel ik nog meer een hekel heb aan de winter. Volgens mij ben ik gewoon in het verkeerde land geboren, haha.

 4. Ik vind de herfst echt fijn: nieuwe kleding in prachtige kleuren, kaarsjes en waxmelts aan, bakje thee, dekentje.. Ik herken me heel erg in dit artikel. Alleen het gebakje bij de warme chocolademelk sla ik over 😉

 5. Haha, dat zeg ik ook altijd. Ik vind de winter en herfst niet erg.. zolang ik maar lekker binnen zit onder een warme fleece deken met een warme glas chocomelk in mijn handen ^_^

 6. Ik ben het zo met je eens! Al die zeurpietjes die klagen over het weer hebben niet door dat het juist daardoor veel gezelliger is om lekker binnen te zijn! Ik kan daar echt enorm van genieten 😀

 7. Ja je hebt helemaal gelijk. Dat zijn idd leuke dingen om naar uit te kijken. Ik hou er ook enorm van om lekker warm en knus binnen te zitten terwijl het buiten koud en miezerig is. Inclusief fleecedeken inderdaad haha. X

 8. Ik hou zelf heel erg van de herfst! De kleuren buiten vind ik zo mooi om te zien en de geur buiten als het net geregend heeft. Ook vind ik de avonden zo gezellig dat je lekker in comfi kleding op de bank kan neerploffen met een warme kop thee of chocolademelk.

 9. Ik ben zelf niet bepaald een zomertype, ondanks dat mijn verjaardag in juli is. De koudere maanden hebben meer mijn voorkeur, ik vind de kleding ervoor leuker (wollige truien, laagjes en warme laarzen) en er is meer gezelligheid. Toch vind ik dat elk seizoen z'n charme heeft hoor!

 10. Wat een lekker 'feel good' artikel! Je had me bijna overtuigd! Maar ik heb toch liever dat het 30 graden is hoor 😉 Ik vind het idd ook gezellig, kaarsjes aan vroeg donker, lekker het huis gezellig maken, maar het duurt me in verhouding tot de zomer altijd véél te lang.. 🙁

 11. Ik hou van de herfst omdat de bladeren op de bomen prachtige kleuren krijgen ,ik hou van ritselende bladeren…,ben blij dat het nog geen winter is,brrrr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *