Tips om een ochtendmens te worden

Geplaatst door
We hebben allemaal wel eens moeite om ’s ochtends uit ons bed te komen. Het liefst willen we dan de hele dag blijven liggen onder die warme, knusse lakens. Helaas is dat niet mogelijk door onze sociale verplichtingen, denk maar aan school, werk, kinderen… Daarom heb ik enkele tips voor jullie om de strijd in de ochtend te voorkomen. Op die manier word jij voortaan heerlijk uitgerust en vrolijk wakker. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!
 

Neem de tijd om naar bed te gaan.


Als je vroeg op wilt staan, is het belangrijk dat je ’s avonds niet al te veel meer doet. Zo voorkom je dat je ’s morgens nog moe wakker wordt. Zorg dat je een uur voor je gaat slapen geen afspraken meer hebt en dat je niets meer aan je hoofd hebt. Ontspannen is de boodschap! Neem een warm bad of drink een tas kamillethee. Dit zorgt ervoor dat je rustig wordt en nadien makkelijker in slaap valt.

Doe alles op tijd uit voor je gaat slapen.

Heel wat mensen kijken televisie tot ze gaan slapen, maar eigenlijk is dit niet aan te raden. Het beste is om de felle lampen te dimmen of uit te zetten zodat je je mentaal kunt voorbereiden om te gaan slapen. Ook je laptop, telefoon en dergelijke, zet je maar beter op tijd uit. 

 
Leg je kleding klaar.
 
Het kan in de ochtend veel tijd schelen als je niet uren voor de kleerkast hoeft te staan. Bedenk dus de avond van tevoren wat je de volgende dag aan wilt trekken en leg dit alvast klaar. Ook kun je alvast voor een groot deel van je tas inpakken zodat je dat de volgende ochtend allemaal niet meer hoeft te doen.
Plan leuke dingen in.
 
Je hoeft niet vroeg uit je bed te willen, maar soms moet het gewoon. Denk maar aan werk of school, dingen die ‘moeten’ en waar je soms écht geen zin in hebt. Plan daarom leuke dingen in en niet louter de activiteiten die verplicht zijn. Na je werk of school kun je bijvoorbeeld iets gaan drinken met die ene vriendin of kun je thuis eens uitgebreid koken. Bekijk je favoriete serie of plan een verwenkuurtje in de badkamer. Doe wat jij leuk vindt en dan kijk je daar ook naar uit. Het leven is meer dan werk of school. 
 
Vergeet niet te ontbijten. 
 
Het is een cliché, maar het ontbijt is nu eenmaal de belangrijkste maaltijd van de dag. Neem hier dan ook de tijd voor. Vele mensen blijven liever een kwartiertje langer in bed liggen dan te ontbijten, maar dat is fout. Een ontbijt helpt je op gang komen voor de dag. Een tip is om iets lekkers in huis te hebben, bijvoorbeeld: cornflakes, koffiekoeken of een fruitslaatje. In ieder geval iets wat je graag eet. Dan zul je er ook sneller voor uit je bed komen.
 
Neem een douche.
 
’s Morgens douchen helpt om sneller wakker te worden. Nu, sommige mensen douchen liever ’s avonds. Ook ik doe dat soms, omdat ik ’s avonds nu eenmaal meer tijd heb. Toch is het aangeraden om ’s morgens te douchen, water over je heen te voelen en je in te zepen met die heerlijk geurende douchegel. Van een wake-up boost gesproken!
 
Bespaar tijd met make-up.
 
Iedere vrouw wil er goed uitzien en daar hoort zeker make-up bij. Jammer genoeg neemt dit wel wat tijd in beslag. Een tip is om je dagelijkse make-up in een tasje te steken zodat je ’s ochtends niet hopeloos op zoek moet naar die ene mascara of die ene lipstick die je zo mooi vindt. 
 
Beloon jezelf.
Ik sluit af met het belangrijkste: beloon jezelf! Beloon jezelf dat je in één keer, zonder snoozen je bed uit bent gekomen. Kies voor een beloning waar je het meest gelukkig van wordt. Denk maar aan een extra kopje thee of even Bloglovin checken. Als je jezelf beloont, zul je het prettiger vinden om in één keer je bed uit te gaan als de wekker gaat. Je krijgt er namelijk wat voor terug!

Ben jij een ochtend- of een avondmens?


Veel liefs,

Vanessa xxx

32 reacties

 1. Handige tips! Ik ben echt geen ochtendmens! Vind het verschrikkelijk, vooral in de winter. Daarentegen kan ik makkelijk lang opblijven en word ik pas echt productief na twaalven.

 2. Zucht. Dit staat op mijn 'bucket list' en ik weet wat ik allemaal zou moeten doen,maar ik krijg het gewoon niet voor mekaar. Ik zit nu ook weer in een verkeerde slaapritme waar ik hopelijk vanavond uitkom.. door dit keer wel op tijd in slaap te vallen. -.- een warme douche en wat thee.. dan vanaaf!

 3. Leuk artikel! Ik ben zooo slecht in ochtenden! (doe ook alles wat je zegt niet en andersom merk ik net haha!
  Als het me dan weer gelukt is vroeg uit bed te komen vind ik het altijd wel héérlijk om nog een hele lange dag voor me te hebben.. X

 4. Heel erg leuk artikel en ook fijne tips! Ik ben echt een avondmens en 's ochtends kan ik ook met een enorm ochtendhumeur wakker worden haha. Sommige tips doe ik al wel zoals mijn kleding klaarleggen en ontspannen voordat ik naar bed ga. Alleen zijn er ook veel tips die ik nog niet doe en maar eens uit moet gaan uitproberen.

 5. Gelukkig ben ik al een ochtendmens, maar dat betekent niet dat het soms lastig is om uit je bed te komen… Vooral alles klaarleggen voordat je gaat slapen is een goede tip, dat bespaart zoveel tijd s'ochtends!

 6. Momenteel heb ik veel slaap nodig, dus dat wordt uitslapen. Ben vooral een avondmens, maar soms kan het verrassend uit de hoek komen. Goeie tips, niet als op het laatste moment leggen want dan val je toch niet al te goed in slaap.

 7. Ik ben meer een avondmens, maar hou wel weer juist van vroeg naar bed gaan. Opstaan is bij mij ook altijd een drama, maar ik moet wel vroeg opstaan anders heb ik het gevoel dat mijn dag verpest is. Terwijl ik eerder in de weekenden het liefst de hele dag in bed bleef. Raar toch..

 8. Handige tips, ik moet straks ook een ochtendmens worden, ik moet namelijk echt ervoor gaan zitten om te ontbijten en niet zo maar staand aan het aanrecht in toptempo mijn bakje kwark weg te eten..

 9. Goed en interessant stuk! Ik heb zo mijn periodes, de ene keer heb ik geen problemen met op tijd opstaan en de andere keer is het echt een hel. Heeft er bij mij veel mee te maken met hoe laat ik naar bed ga. Er zitten zeker super handige tips tussen. 🙂

 10. leuk om dit te lezen. Ik ben een ochtendmes, ben altijd vroeg op uitslapen = 7:00/8:00 op en normaal sta ik 05:30/06:00 op, heerlijk lekker bakje koffie boterham en een krantje of blogloving, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *