Tijd voor jezelf: hoe doe jij dat?

Geplaatst door
We leven in een maatschappij waarin er allerlei dingen van ons worden verwacht: school, werk, huishouden, kinderen, sociale verplichtingen en ga zo maar door. De dagen vliegen voorbij en je hebt nog maar weinig tijd voor jezelf. Daarom heb ik enkele tips om snel weer quality time voor jezelf te krijgen!
 

Tips:

– Sta eens vroeg op tijdens het weekend. Je zal merken dat je opeens veel meer tijd hebt. De dag duurt langer dus je zal er ook meer uithalen. Wil je graag uitslapen? Doe dat dan op één dag, bijvoorbeeld zondag, en sta zaterdags wat vroeger op. 
 
– Ruim meteen op nadat je iets gebruikt hebt. Zo krijg je later geen berg werk waar je ineens door moet.


– Durf ‘nee’ zeggen. Wanneer je steeds op alles en iedereen ‘ja’ zegt, zul je maar weinig me-time hebben.
 
– Stel een planning op wanneer je wat wilt doen. Doe bijvoorbeeld zo veel mogelijk huiswerk in de week, zodat je het weekend vrij hebt om leuke dingen te doen. 
 
– Plan niet alleen de dingen in die ‘moeten’, maar ook leuke dingen. Denk aan een bezoekje bij de kapper, een dagje shoppen of een verwenmomentje in de badkamer (lees: neusstrip, maskertje, nagels lakken…).
 
– Probeer niet alles als een taak te zien. Oké, strijken hoeft niet je nieuwe hobby te worden, maar met je favoriete muziek op de achtergrond, wordt het al een stuk aangenamer. 
 
– Ben je een sportief iemand? Dan kan een uurtje sporten ook wonderen doen. Je zult je er niet alleen fitter door voelen, het is eveneens het ideale moment om je hoofd leeg te maken. 
 
– Blijf op zondag eens lekker in pyjama en skip voor één keer al die make-up. Steek wat geurkaarsen aan, plof in de zetel, lees wat tijdschriften en bekijk je favoriete serie. ’s Avonds geen zin om te koken? Geeft niet. Een ovenverse pizza kan ook smaken!
 
Ik probeer om regelmatig tijd voor mezelf te maken, ook al woon ik samen, heb ik een huishouden te runnen en wil ik het liefst tijd doorbrengen met de mensen die ik graag zie. Hoe drukker het is, hoe meer ik er van kan genieten om wat me-time te hebben. Een namiddagje shoppen, een verwenmomentje in de badkamer, op zondag in pyjama doorbrengen… Ik doe dat allemaal ontzettend graag. Ik voel me nadien ook beter, gelukkiger zelfs. Het voelt dan alsof ik terug boordevol energie zit en alles weer aankan. Want ja, als je de hele week van hier naar daar rent, ben je op het einde van de week ook niet de meest aangename persoon. Dat ervaar ik althans. Daarom is het noodzakelijk om af en toe op de rem te gaan staan en jezelf op de eerste plaats te zetten. Gewoon, omdat je het verdiend! 
 
Hoe neem jij tijd voor jezelf? Heb je nog tips voor ons? Laat maar weten!
 

Veel liefs,

Vanessa xxx

28 reacties

  1. Ik ga dan lekker uitgebreid douchen en mijn gezicht verzorgen met een maskertje, heerlijk! Of ik kruip op de bank met een goede beker thee en ga lekker youtube filmpjes bekijken, ook helemaal top 🙂

  2. Als ik in de weekenden niet weg moet, dan heb ik standaard makkelijke kleding aan zoals een joggingbroek. De "verplichte" dingen doe ik dan zo vroeg mogelijk zodat ik de avond vaak lekker voor mezelf heb. Mijn me-time is dan een filmpje kijken, een boek lezen of gewoon lekker creatief bezig zijn.

  3. De tijd vliegt snel voorbij, zeker met een kind. Ik plan soms bewust een avondje sporten in of ik regel een oppas om bijvoorbeeld even naar de bios te gaan met mijn vriend. Het is fijn om mama te zijn maar soms ook heel fijn om even de boel de boel te laten.

  4. Op zondag loop ik de hele dag in pyjama en neem ik een lekker maskertje. Als ik een dagje vrij ben dan probeer ik toch op tijd m'n bed uit te gaan. Dan word je dag ineens een stuk langer. 🙂

  5. Dat meteen opruimen moet ik meer toepassen, zucht. Ben zo ongelofelijk rommelig. Genoeg om aan te werken haha. Dank je voor het artikel.. ik ben zowaar gemotiveerd om wat te gaan opruimen -_-'

  6. Ja, alles gelijk opruimen en zorgen voor een net huis helpt mij om mijn hoofd rustig te houden. Me-time zit vooral in sporten en bloggen, daar kan ik echt door ontspannen. Shoppen vind ik trouwens echt Niet leuk. Kan ik super gestresst door raken!

  7. Aan de jonge mama: regelmatig tijd vrijmaken om samen met je vriend iets leuk te doen is heel belangrijk,geniet ervan!Mama zijn is mooi,maar vergt ook veel energie,veel succes!Tijd voor mezelf heb ik amper,ALS ik er heb speel ik graag spelletjes op mijn tablet,wat tijdschriften lezen,eens lekker lui doen,zalig in deze jachtige tijd:):)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *