Modetrends najaar 2013: de herfst belooft veel goeds

Geplaatst door
Toen de modeweken in de fashion districts overal ter wereld werden gehouden, werd het bij ons eindelijk lekker weer dus voor het geval je op het strand lag en niet alles hebt kunnen volgen: hier alvast een tip van de sluier opgelicht.


 

Winters wit

 

 
Kraakhelder wit is niet meer weg te denken dit najaar: iedere modeontwerper heeft spierwitte items in de collectie opgenomen. Dat mag best van top tot teen gedragen worden, dus haal maar alvast een paar familieverpakkingen wit waspoeder in huis als ze ergens in de aanbieding zijn.
Schoenen
Zoals te zien bij de site van Zalando mogen schoenen deze herfst best een kleurtje hebben. De studs en spikes zijn uit de mode, laarzen mogen best een hoge hak hebben en je mag je ook best vertonen met ballerina’s.
50 shades of blue
Gelukkig combineert al dat wit prima met een andere trend: waterkleuren, oftwel 50 shades of blue. Van zeegroen tot lichtblauw, de kleur blauw zien we overal terug komen. Zou men geïnspireerd zijn door de santería godsdienst van Brazilië en Cuba? Daar zijn het de kleuren van Yemaya, de godin van de zee.
Grunge revival
In de jaren 90 was Grunge een lifestyle stroming uit de Verenigde Staten. Grunge is bij veel ontwerpers weer helemaal terug en bestaat uit grove ruiten. Artiesten zoals Courtney Love waren in de jaren 90 trendsetters op dit gebied.
Oversized jassen
We zagen ze afgelopen winter al: oversized jassen, en kennelijk zijn ze goed bevallen want dit najaar domineren ze de kledingrekken in de winkels. Handig als de weergoden weer eens boos zijn: er past een lekkere wintertrui onder zonder dat het dik afkleedt.
Klassieke prints en tweed
Heel chic en een knipoog naar de Mad Men serie: klassieke prints zijn terug, denk bijvoorbeeld aan jasjes met fijne grijze ruitjes. Hetzelfde geldt voor tweed items. Beide combineren prima bij een zwarte broek of rok. Want ook zwart is een modekleur deze herfst en winter.
Wat vinden jullie van deze modetrends?
Veel liefs,
Vanessa xxx
Gastartikel: geschreven door Lotte Schuurmans

14 reacties

  1. Liever denk ik nog niet aan de herfst maar de mode ziet er wel oke uit tot nu toe. Gaaf dat klassieke prints nog steeds hot zijn! Daar hou ik wel van. Ik ben ook wel benieuwd naar de schoenen. Voor nu wil ik er verder nog niet over nadenken;) bah gure wind, regen…

  2. Ik draag vaak blauwtinten, dus gelukkig is dit komende herfst hip! Haha 🙂 Bij de oversized jassen heb ik toch mijn twijfels …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *