Hoe onthaar jij je benen?

Geplaatst door
Oh, wat is het heerlijk weer! Ik ben de vrolijkheid zelve nu de zon iedere dag schijnt. Van mij mag de zomer het hele jaar blijven duren. Alleen maar voordelen! Of toch… Ja oké, ik vind dat de zomer één klein nadeel heeft: mijn benen scheren. Niet dat ik dat anders niet doe, maar nu ik bijna dagelijks een rokje of jurkje draag, moeten mijn benen er tiptop uitzien.

Ik onthaar mijn benen nog steeds op de ouderwetse manier: met het scheermesje. Een beetje scheergel aanbrengen en gaan! Vrij eenvoudig dus. Jammer genoeg is het resultaat vaak betreurend. Na enkele uren voel ik alweer stoppeltjes. Om een gladde huid te behouden zou ik twee keer per dag moeten scheren. Geef toe, dat is er toch wat over? Op dit moment scheer ik een dag niet, een dag wel, een dag niet en ga zo maar door. Gelukkig zijn er op zo’n korte tijd geen haartjes te bespeuren, maar aan die stoppeltjes erger ik mij wel.

Soms denk ik eraan om mijn benen te laten waxen bij een schoonheidsspecialiste. Dan blijven de haartjes enkele weken weg – dat beloven ze toch – maar hoe zit het met de stoppeltjes? Het lijkt mij onrealistisch dat je drie weken rondloopt met gladde benen. En wat ik een groot nadeel vind is dat je eerst veel haar moet hebben vooraleer je kunt laten waxen. In de winter oké, maar nu? Ik zie het niet meteen zitten om een stylish rokje te dragen met behaarde benen eronder.


Het leek mij een fijn idee om dit topic met jullie te bespreken en zo wat tips uit te wisselen. Hier alvast enkele vragen: hoe ontharen jullie je benen? Hebben jullie ook last van stoppeltjes? Hebben jullie ervaring met waxen? Ik ben benieuwd!
 
Veel liefs,
Vanessa xxx

29 reacties

 1. Ik scheer mijn benen, makkelijk, snel en pijnloos. Misschien moet je het dan wat vaker doen dan bijvoorbeeld bij epileren, maar dat heb ik er wel voor over. In de zomer scheer ik ze zo'n twee keer per week (soms 3), in de winter 1 keer.

 2. Ik epileer mijn benen vanaf nu. Ik heb de Braun silk-épil 7. (Als je meer wil weten: Ik heb het product al eens getoond op mijn blog en binnenkort schrijf ik nog eens over mijn persoonlijke mening erover.) Nu gebruik ik enkel nog een scheermesje in noodgevallen, als ik geen tijd heb voor epileren. Het is zo handig om je een paar weken geen zorgen te moeten maken over scheren en het doet helemaal niet veel pijn!

 3. Ik scheer eigenlijk altijd mijn benen gewoon met een scheermesje. Bij mij komen dan ook al heel snel weer de stoppeltjes tevoorschijn en daar erger ik mij ook zeker wel aan. Alleen elke dag scheren zie ik ook niet zitten, dus zolang de stoppeltjes nog niet zichtbaar zijn scheer ik mij niet.

 4. Ik wissel een beetje af tussen mijn Braun silk épil en het scheermesje als het snel moet gaan. Maar ik heb geen superopvallende haartjes. Anders zit je inderdaad met de tussentijdse stoppeltjes. Meestal doe ik een keer per week een 'onderhoud', mijn epileerapparaat neemt nu ook wel heel korte haartjes mee, dus dat is erg fijn.

 5. Ik scheer mijn benen altijd gewoon met wegwerpmesjes. Het goedkoopst en werkt voor mij het beste. Nooit last van geïrriteerde huid o.i.d. Heb ook wel met van die strips gewerkt maar dat vond ik teveel moeite en na een paar dagen voelde ik echt alweer stoppeltjes. Een paar jaar terug heb ik mijn benen en oksels laten harsen met een vriendin bij de schoonheidsspecialiste. Aaaauw pijnlijk! Ook dit vond ik niet voor herhaling vatbaar. De wegwerpmesjes blijven toch echt mijn favoriet!

 6. Ik scheer mijn benen altijd met de Venus Breeze, waar een zeepje aanzit zodat het scheren makkelijker gaat. Ik irriteer me er wel aan dat ik zo vaak moet scheren maar ik heb echt zo'n lage pijngrens dat ik het niet durf laten waxen. Ook zijn mijn benen erg gevoelig en kan ik niet goed tegen de meeste waxen. Epileren zou ik misschien wel eens willen proberen met zo'n apparaatje, alleen heb ik daar het geduld niet echt voor.

 7. Ik scheer ook nog steeds, lekker ouderwets. Dat heb je met donker haar hè, dan heb je er veel meer last van vaak! Ik heb wel eens geharst, dat vond ik te pijnlijk. Zou het wel kunnen, maar dan moet iemand het voor me doen, anders ben ik te kleinzerig haha. Epileren heb ik ook eens geprobeerd, maar eerlijk gezegd dat duurt me te lang! En ook best wel pijnlijk..

 8. Ik hars mijn benen en tussendoor werk ik bij met braun silk épil. Werkt erg fijn, en ik heb dan ook een aantal dagen er geen last van. Want elke dag scheren is niet voor mij, dan zou je niets meer van mijn huid terug zien. Ik ben ik scheren echt geen held, ik had meer wonden dan dat er haar af ging. Dus harsen en tussen door bijwerken met mijn epileerapparaat is een zeker goed maar soms ook pijnlijke methode.

 9. Ik gebruik koude wasstrips van veet, en dan blijven de haartjes best wel lang weg. Ik merk ook dat ze nu niet meer zo snel teruggroeien daar voordien, dus dat is wel een leuke extra. Als het echt snel moet gaan grijp ik ook wel naar een scheermesje in combinatie met nivea shower and shave.

 10. Ik doe het ook nog steeds met een scheermesje. En dan nog niet eens een leuk scheermesje van die populaire merken. Nee hoor, ik gebruik een scheermesje dat eigenlijk voor mannen bedoeld is, haha. Echt ja, dit werkt voor mij goed dus blijf ik deze maar gebruiken. Ik heb er ook al aan gedacht te waxen, maar het lijkt me toch niet echt iets voor mij.

 11. Ik wax ALLES behalve me oksels. Dit doe ik bij een wax salon in rotterdam. Heerlijk vindt ik het. Ik heb geen last meer van stoppeltjes, voorheen voelde me benen bijna net als een mannelijke baar door al de stoppeltjes. Nu zijn me benen vrouwelijk glad. De nieuwe haren die groeien zijn veel zachter en veel minder dan wanneer je scheert dus voelt het niet aan als stoppels. ook groeit het veel langzamer terug. I LOVE IT en ik zou het je aanraden om eens te proberen. ZACHTE benen.

 12. Ik heb zo'n goedkope epilator van epilady, maar die slaat toch wel heel veel haartjes over. Hoeveel keer ik hem ook over dezelfde plek beweeg, er blijven haren staan. Dus scheer ik nu maar weer. Ik zou graag zo een braun silk epil kopen, maar de prijs is toch wat aan de hoge kant… Bij de schoonheidsspecialiste heb ik ook al eens mijn benen laten waxen. Ze zijn geen drie weken glad gebleven, maar toch wel één week, ideaal als je op vakantie gaat en geen tijd wil verdoen aan benen scheren 🙂

 13. Mijn moeder heeft nooit haar benen geschoren. En nu ze rond de 50 is zitten er ook helemaal geen haren meer op! Tja zegt ze, gewoon niet scheren dan krijg je later ook zulke mooie benen…
  Hmmm ''ik zeg komt het niet eerder door de ouderdom mam''

 14. Ik doe het op dezelfde manier als jou, ik krijg naar aantal minuten altijd gelijk jeuk.. En dat is zo vervelend want ik krijg dan altijd van die rode plekken. Iemand idee wat ik er kan tegen doen? Ik doe na het scheren altijd een crème op zodat het een beetje minder jeukt. Maar heeft ook nog niet echt zin.. 🙂

  Leuk idee trouwens dat we er over bespreken. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *