Breng houten design meubels in je interieur

Geplaatst door
Een interieur moet zodanig zijn ingericht dat je je hier helemaal thuis voelt. Gezellig samen zijn met het gezin, ’s avonds knus een boek lezen of televisie kijken, etentjes organiseren voor familie en vrienden… Kortom: een plaats waar wordt geleefd. Met hout creëer je een warme en gezellige sfeer in huis én het is duurzaam. Daarnaast past hout in elke ruimte van jouw huis. Of het nu een woonkamer, een badkamer of een keuken is, met hout kan je alle kanten op. Je hoeft heus niet je hele interieur aan te passen, hier en daar een houten meubel volstaat prima. Ik zet de mooiste houten design meubels op een rijtje voor je!

houten design meubels

Eén van de mooiste merken is Ethnicraft. Dit Belgische merk ontwerpt en produceert massief houten meubels zoals tafels, tv-meubels, kasten, stoelen en zelfs bedden. De meubelen van Ethnicraft zijn duurzaam. Gebruikte materialen zijn óf gerecycled óf er wordt voor elke gekapte boom een nieuwe geplant. Zo haal je niet alleen een mooi en warm meubel in huis, maar is het ook op een ecologische manier verantwoord.
houten design meubels
 
De Ethnicraft Circle Eettafel is een echt pareltje in je interieur. De bijzondere poten van massief houten trekken meteen de aandacht en zijn geïnspireerd op Japanse puzzels. Ontwerper Alain van Havre is gefascineerd door de complexiteit van dingen, en dat is duidelijk te zien in de ingewikkelde constructie van het onderstel. De schuine poten doorkruisen elkaar en vormen zo een speels maar robuust frame. Het blad is net zoals de poten gemaakt van massief hout, waardoor de natuurlijke uitstraling – en de aanwezigheid van knoesten en nerven – goed bewaard is gebleven.
 
houten design meubels
Bij een tafel horen natuurlijk mooie stoelen. De Ethnicraft Bok Eetkamerstoel heeft een sierlijk maar stoer uiterlijk. De stoel is vervaardigd uit massief eikenhout voorzien van mooie rondingen. Deze rondingen worden op speelse wijze doorbroken door de schuin aflopende uiteindes van de rugleuning. Vind jij deze landelijke stijl ook zo mooi?
houten design meubels
 
Ben je een boekenliefhebber? Dan mag de Ethnicraft Ligna Boekenkast zeker niet ontbreken in je interieur. De boekenkast is vervaardigd van volledig massief eiken en heeft een onderstel van roestvrij staal. Hierdoor heeft dit meubel een karakteristiek en rustieke uitstraling. De kast is trouwens ook ideaal om mooie woonaccessoires op te plaatsen. 
 
houten design meubels
Het Ethnicraft Whitebird Dressoir trekt meteen de aandacht door het samenspel van horizontale en verticale lijnen. Door de smalle poten lijkt het dressoir boven de grond te zweven, waardoor het optisch nauwelijks ruimte in beslag lijkt te nemen. De deuren, lades en vakken van het dressoir bieden voldoende ruimte voor het opbergen van je spullen.
houten design meubels
 
Als laatste de Ethnicraft Nordic Salontafel met opengewerkte onderzijde. Dit ziet er niet alleen prachtig uit, maar het is ook handig voor het opbergen van spullen. Aan ruimte is er bij deze salontafel alvast geen gebrek, want met een grote lade en het open vak daaronder is er voldoende plaats om tijdschriften en dergelijke kwijt te kunnen. Een mooi voorbeeld van houten design meubels!
Samenwerking
 
Welke houten design meubels vind jij het mooiste? Heb jij houten meubels in je interieur?
 
Veel liefs,

Vanessa xxx

5 reacties

  1. Heerlijk om te zien, al die mooie interieurs en design meubelen! Vandaag gaan wij bij iemand het laminaat verwijderen om bij ons in huis te leggen. Zo krijgen wij ook een mooie make-over van de huiskamer! Zin in!

  2. Mooie meubels! Wij hebben kunststof wat lijkt op hout. Veel mensen zijn verbaasd als we vertellen dat het kunstof is. Toch zou ik een volgende keer hout willen.

  3. Interessant artikel om te lezen zeer mooie meubels de dressoir vind ik prachtig!

Reacties zijn gesloten.