donderdag 15 juni 2017

Alle schutting en terras trends van 2017 op een rij

2017 is al even aan de gang, toch neem ik je graag even mee voor wat tuintrends die je dit jaar niet mag missen. De trendkleuren van 2017 zijn vele bruintinten met bijvoorbeeld oranje en paars. De populaire kleuren van 2016, antraciet, zwart en grijs, zien we in 2017 ook nog volop. Het mooiste is: je kunt deze kleuren mooi met elkaar combineren!

Grauwacke split in paars bruin oranje grijs

Grauwacke split in paars-bruin-oranje-grijs

MATERIAAL KEUZE

Duurzaam is het grote woord in de materiaal keuze. We zijn bewuster in onze tuin aan het werk en kiezen dus ook steeds meer bewust voor duurzame materialen. En… er komt meer geld vrij om uit te geven aan betere houtsoorten.

Luxe Bankirai terrasplanken

Luxe Bankirai terrasplanken

HOUT STOMEN

Thermisch gemodificeerd hout verduurzamen zonder chemische middelen. Dit wordt gestoomd met water. Hierdoor wordt het duurzaam en gaat het hout jarenlang mee. Het kent ook nog eens weinig transportvervuiling, het hout komt uit nabijgelegen landen. Hier in Europa herplanten ze heel veel na de kap. Een verantwoorde keuze dus. Check wel het PEFC of FSC keurmerk!

UNIEK COMPOSIET

Resysta breekt echt door. Resysta is composiet, een samengesteld product. En het mooie van Resysta is dat het is samengesteld uit biologische rest materialen. Voor de fabricage van deze planken zijn rijstvlieshulzen, zouten en mineralen gebruikt, Resysta bevat geen plastic. Op Resysta terrasplanken loop je soepeler, het is namelijk superstroef. Het neemt geen water en vuil op. Daarom ook populair in badplaatsen en op eilanden. Het is bestand tegen de zilte lucht. 

Resysta terrasplanken

Resysta terrasplanken 

IPE EN BANKIRAI HARDHOUT

Erg populair voor het bouwen van terassen is Ipé hardhout. Deze luxe hardhout soort heeft een bijzondere groene gloed en vergrijst prachtig. Ipé hout kent weinig werking en kan geplaatst worden met een tussenruimte van 5mm. De terrasdekdelen zijn daarom ook geschikt om toe te passen met clips voor onzichtbare bevestiging. Bankirai hardhout blijft in 2017 de trend vormen voor houten terras. Bankirai hardhout gaat met gemak een levensduur van makkelijk 25-30 jaar halen. Even opgelet, er wordt veel gesjoemeld met Bankirai hout, het advies is altijd te checken of het geen Keruing is.

Ipé hardhout

Ipé hardhout

Bankirai hardhout

Bankirai hardhout

BESTRATING

Qua bestrating zijn keramische terrastegels al een tijdje trending, maar in 2017 zien we de prijzen steeds aantrekkelijker worden. Keramische terrastegels hebben een natuurlijke uitstraling en ze hebben minder kans op witte kalkuitbloei. Een tuinpad met beach pebble grind met natuurlijke staptegels erin is in 2017 helemaal in.

Beach pebbles met staptegels

Beach pebbles met staptegels

IN DE MIX

Dit jaar zien we dat de natuurlijke materialen veel meer gemixt worden, denk bijvoorbeeld aan een schutting met betonnen palen en houten planken, of een houten schutting met zwarte palen en blanke tuinschermen. De groene hederaschutting was in 2016 al een trend, dit jaar zien we hem veelal gecombineerd met een dichte houten schutting. 

Betonnen schuttingpalen met Lariks douglas hout

Betonnen schuttingpalen met Lariks douglas hout

DEENS RABAT

Als laatste hechten we ook steeds meer waarde aan onze privacy, schuttingen moeten helemaal dicht gemaakt worden. Spiksplinternieuw in 2017 is Deens Rabat, deze rabatdelen worden op elkaar gestapeld en vormen een compleet dichte wand. Anders als zweeds rabat waarbij we schuin over elkaar de planken stapelen is het Deense rabat strak afgewerkt.

Deens rabat gemonteerd op zwarte palen

Deens rabat gemonteerd op zwarte palen

Veel tuinplezier gewenst!

Welke tuintrend spreekt jou het meeste aan?

Veel liefs,
Vanessa xxx

6 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige producten voor de tuin. Warme uitstraling en sfeervol!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Interessant artikel om te lezen mijn voorkeur gaat naar bankirai hardhout het geeft een gezellige sfeer!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeer mooie tuintrends en ruime keuze aan materiaal ik ga voor het deens rabat vind deze zeer prachtig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij moeten onze tuin nog doen maar totaal geen idee wat we gaan doen. Bedankt voor tips x

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hele leuke tips voor de schutting van je terras. Mooi! x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. De betonnen palen met het hout in vind ik echt super! Dit past echt bij vanalles. Ga ik deze zomer zeker eens uitproberen.

  BeantwoordenVerwijderen