Een perfect dekbedovertrek is er voor iedereen

Geplaatst door
Slapen onder een weide vol bloeiende bloemen, wegdromen onder het toeziend oog van een uil of uitslapen met een enorme, maar superschattige kat op je buik en je kussen? Met een nieuw dekbedovertrek kan het!
 
dekbedovertrek

VOOR ELK BUDGET
In je slaapkamer breng je heel wat uurtjes van je leven door. Een goed en comfortabel bed is belangrijk, maar het oog wil ook wat. Een mooi dekbedovertrek is zonder meer een blikvanger voor je slaapkamer. Dat geldt natuurlijk ook voor de slaapkamer van je kind. Een kleurig kinderdekbedovertrek is de finishing touch van zijn of haar domein. Zorg dus dat je minstens een paar exemplaren in je kast hebt liggen, dan kun je lekker veel variëren. En voor de prijs hoef je het niet te laten: er zijn genoeg goedkope dekbedovertrekken te koop. 
BEPAAL DE SFEER MET JE DEKBEDOVERTREK
 
Ga je voor een strakke en moderne print? Is een romantisch bloemdessin meer jouw stijl? Of gaat je hart sneller kloppen van een casual unikleur? Een dekbedovertrek kan heel bepalend zijn voor de sfeer in je slaapkamer. Misschien houd je de meubels in je slaapkamer het liefst zo rustig mogelijk en heb je gekozen voor bijvoorbeeld wit of een warme houttint. Met een felgekleurd dekbedovertrek kun je dan een mooi accent aanbrengen, zo opvallend of onopvallend als je wilt. Is je bed juist gekleurd of donker? Dan zorgt een dekbedovertrek in een neutrale kleur, bijvoorbeeld beige, blauw of wit, voor een rustige en chique uitstraling.
 
ROMANTISCH SLAPEN
 
Dekbedhoezen met vrolijke, felgekleurde bloemen in bijvoorbeeld turquoise of fladderende vlinders geven je slaapkamer meteen een heerlijk zomers uiterlijk, zelfs als het buiten stormt of sneeuwt. Houd je meer van een romantisch sfeertje in je slaapkamer? Ga dan voor een bloemmotief of streepjes in pastelkleuren, zoals lichtblauw en poederroze. Zoveel smaken, zoveel dekbedovertrekken! En als je meteen een paar goedkope dekbedovertrekken koopt, kun je vaak afwisselen zonder dat het je veel geld kost. 
LEKKER STRAK OF PUUR NATUUR
 
Natuurlijk houdt niet iedereen van bloemen of zachte kleuren. Ook voor mensen die gaan voor een moderne, strakke slaapkamer is de keuze in dekbedovertrekken enorm. Er zijn dekbedhoezen met stoere strepen en hippe grafische motieven, maar ook overtrekken uitgevoerd in een donkere, effen kleur, zoals antraciet. De natuur naar binnen halen geeft ook een moderne én heel sfeervolle look. Dat doe je door een grote groene plant neer te zetten en te kiezen voor een dekbedovertrek met een natuurthema: een indrukwekkende wolf, een sierlijke dolfijn, rustgevende bomen of een golvende zee. Er is genoeg keus voor de echte natuurliefhebber.
 
dekbedovertrek
WINTER OF ZOMER
 
Een nieuw dekbedovertrek kopen is een gemakkelijke en ook nog eens betaalbare manier om je slaapkamer klaar te maken voor een nieuw seizoen. Daarom hebben veel mensen aparte dekbedhoezen voor de warmere en de koudere jaargetijden. Net zoals je met accessoires je woonkamer aanpast aan de seizoenen, kun je ook je slaapkamer eenvoudig aanpassen. Kies een dekbedovertrek in lichte of vrolijke kleuren en motieven – denk aan bloemen, vlinders, de zee – in de lente en de zomer. Donkere, warme kleuren en bijvoorbeeld een ruitmotief maken je bed extra knus in de herfst en de winter. Ook het materiaal waarvan je overtrek is gemaakt, kun je aanpassen aan het seizoen. Koel katoen is eigenlijk altijd goed, maar veel mensen kiezen hartje winter voor het warmere flanel. 
 
KINDERDEKBEDOVERTREK
 
De meeste kinderen hebben al jong een eigen smaak. Ze willen hun kamer inrichten precies volgens hun eigen ideeën. Sommige kinderen houden van rustige en neutrale kleuren, andere willen wel wat felle kleurtjes in hun kamer. Dat geldt natuurlijk ook voor hun bed en het dekbedovertrek dat erop ligt. ‘s Nachts wegdromen onder een prachtige overtrek met lieve paarden of puppy’s, coole bloemen of Cinderella … welk meisje wil dat nu dat niet. Voor stoere jongens zijn er dekbedhoezen met bijvoorbeeld piraten, draken en Star Wars-figuren. Is je zoon een grote fan van auto’s? Dan slaapt hij vast als een roos onder een dekbedovertrek met een coole raceauto erop. Wat ook het lievelingsdier is van je kind, van welke sport hij of zij houdt of van welk tekenfilmfiguur hij of zij fan is: er is vast een dekbedovertrek van te vinden. Is je budget niet al te groot? Of ben je bang dat je kind snel uitgekeken raakt op zijn of haar dekbedhoezen? Gelukkig zijn er veel goedkope dekbedovertrekken voor kinderen te koop, dus ze zijn snel te vervangen als je kind ouder wordt. En dat is maar goed ook, want een tiener die moet slapen onder een overtrek met raceauto’s of prinsessen … dat is natuurlijk helemaal niet stoer.
 
DE JUISTE MAAT DEKBEDOVERTREK
 
Als je een nieuw dekbedovertrek zoekt, wil je natuurlijk eentje kopen die helemaal aan jouw smaak voldoet. Of die perfect past in jouw slaapkamer of die van je kind. Let wel even op: dekbedhoezen zijn te koop in verschillende lengte- en breedtematen. Meet dus eerst je dekbed op voordat je een dekbedovertrek bestelt. Vaak zijn overtrekken maar in een of twee maten verkrijgbaar. Verder is het belangrijk om te weten dat de meeste dekbedden 200 of 220 centimeter lang zijn en 140, 200 of 240 centimeter breed. Op een eenpersoonsbed past een dekbed van 140×200 centimeter het best. Voor de meeste tweepersoonsbedden bestel je de maat lits-jumeaux (dekbedovertrek 240×220) of maat tweepersoons (dekbedovertrek 200×200). Is je dekbed 240 centimeter breed en slechts 200 centimeter lang? Een dekbedovertrek met een lengte van 200 cm is prima, maar ook een van 220 cm lang past goed. Je hebt dan ook nog een handige flap om tussen je matras en bed te steken. 
Welk soort dekbedovertrek vind jij het mooiste?
Veel liefs,
Vanessa xxx

9 reacties

  1. Ik ben dol op wit, maar bloemen of een felle kleur zoals hierboven vind ik ook heel fris ogen!

  2. Ik hou vooral van katoen (geen zijde ofzo dat ligt gewoon niet prettig) en van een gezellige print x

Reacties zijn gesloten.